چه کسانی دچار بیماری ام اس می شوند؟
عموماً دو گروه از اشخاص دچار بيماري ام.اس ميشوند:
الف - گروه نخست افرادي هستند فوقالعاده حساس، زودرنج و عصبي و با كمترين ناملايمات از حالت عادي خارج شده و تعادل خود را از دست ميدهند.
يكي از عمدهترين علتهاي اين بيماري، عصبي شدن افراد است كه مهمترين دليل آن در واقع كمبود مواد غذايي يا مواد معدني و ويتامينها در بدن و همچنين مواد زائد در سلولها و بافتها است. هرگاه شخص از نظر فيزيولوژي دچاراختلال شود، از نظر سيستم عصبي نيز دچار ناراحتي روحي و رواني خواهد شد و با كمترين برخوردي، عكسالعمل نشان خواهد داد.وقتي كه تعادل املاح معدني در بدن به هم ميخورد، انسان با كمترين برخوردي عصبي ميشود و همچنين كار غدد درونريز در بدن مختل ميشود.
همين امر موجب ميشود كه ترشحات طبيعي معده مختل و اسيد معده به اندازه دوبرابر حد طبيعي شود.روزانه معده يك انسان بالغ حدود دو ليتر اسيد كلريدريك ترشح ميكند كه در هضم غذا نقش اصلي را ايفا ميكند. وقتي فردي عصبي ميشود، اين مقدار اسيد به دو برابر حجم واقعي و طبيعي خود ميرسد كه در واقع روزانه چهار ليتر اسيد معده كه فوقالعاده قوي است، ترشح ميشود. اختلال در غدد درونريز موجب ميشود كه سيستم داخلي بدن به هم ريزد و انسان از حالت تعادلي روحي و رواني خارج شود. پس ميتوان نتيجه گرفت بهترين راهكار درماني كه در زمينه پيشگيري از بيماري ام.اس نيز براي اين گروه مؤثر خواهد بود، پرهيز از بروز تنش در مناسبات بينفردي و سعي در كنترل احساسات و عواطف شخصي است افراد زودرنج و حساس بايد تلاش كنند تا تفسير خود را از موقعيتهاي اجتماعي به گونه ای تغيير دهند تا كمترين فشار رواني بر آنان وارد شود.
ب - گروه دوم شامل افرادي است كه از نظر ژنتيكي داراي طبع سردي هستند و مدام از غذاهاي سرد (غذاهايي با PH اسيدي) به حد وفور استفاده ميكنند و علاقه زيادي به خوردن ترشي، سركه، تمر هندي، ماست، قرهقروت و امثال آن دارند.
افرادي كه داراي چنين طبعي هستند، اگر در مورد غذاي مصرفي روزانه خود دقيق نباشند، بيشتر در معرض بيماري ام.اس قرار ميگيرند.عموماً در بيماران مبتلا به ام.اس، PH خون گرايش به حالت اسيدي دارد و اگر اين حالت بر اثر نوع تغذيه تكرار شود، بيمار در معرض حملات مداوم قرار خواهد گرفت و حال بيمار به مرور رو به وخامت خواهد رفت. جالب توجه اينكه اين نوع بيماران علاقه وافري به مصرف غذاهاي داراي حالت اسيدوز نشان ميدهند، مانند: ماست، بستني، ترشي، تمر هندي، ماهي و امثال آن. اين گونه بيماران بايد از مصرف غذاهاي اسيدي دوري جويند تا بدين وسيله از پيشرفت بيماري جلوگيري به عمل آورند. براي پيشگيري از اين بيماري در ساير افراد نيز ميتوان مصرف متعادل مواد غذايي به ويژه اجتناب از مواد غذايي اسيدي را توصيه كرد.
برگرفته از سایت پارسی طب
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط ساده به رنگ خدا در 1393/01/16 ساعت 12:18:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |